zaterdag 9 oktober 2010

Ugandees eten

Tot nog toe word ik niet erg blij van het traditionele Ugandese eten. Wat bij ons aardappels zijn, is hier de zogenaamde matoke. Dit is gekookte banaan, maar dan de speciale soort, de matoke. Het is taai, saai en smakeloos. Daarbij wordt rijst geserveerd, gekookte spinazie, nog een witte stevige brij van maismeel en dan wat rundvlees, heel taai, apart in een schaaltje met veel jus.

Tias, mijn nieuwe huisgenoot is een echte carnivoor en hij durfde het gisteren aan om een kilo vers rundvlees te kopen op markt.
Het vlees lag in brandende zon en veel vliegen erop. Maar ja, als je vlees wilt kopen moet het toch zo want in de supermarkt zijn alleen wat ingeblikte worstjes te koop. Naast dat hij carnivoor is, bleek Tias een uitstekende kok. Hij kookte gisteren ook voor mij en ik heb de hele week nog niet zo lekker gegeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten