zondag 31 oktober 2010

Graduation day

Het guesthouse Besaniya ligt dicht bij het universiteitsterrein van de Uganda Christian University. Het is een groot terrein, waar naast de college- en sportaccommodaties, ook veel studenten wonen. We kunnen vaak meegenieten van het geluid van de feesten, sportactiviteiten en de geloofsbijeenkomsten met veel gezang en gepreek. Van alles vind hier in de openlucht plaats. Zo ook de jaarlijkse Graduation oftewel de uitreiking van de academic degrees. Dit jaar was het een massale bijeenkomst. Er waren maar liefst 1300 graduates. Daarnaast waren er duizenden familieleden. Het feestgedruis begon al vroeg in de morgen (eigenlijk ’s nachts al) en dat prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Omdat alles in de openlucht is, kun je gemakkelijk aanschuiven. Duizenden familieleden en veel graduates in de welbekende zwarte, academische jurken. Als eregast was de Aartsbisschop van Kenia aanwezig.
Er werden veel speeches gehouden, afgewisseld met muziek. Bovendien werd er een nieuwe rector voor de Universiteit geïnstalleerd.
Ook bij deze aangelegenheid valt weer op hoe feestelijke mensen gekleed gaan. Zie hiervoor de foto’s. En ook weer hun uitzonderlijke gastvrijheid: ik werd door een familie spontaan uitgenodigd om mee te gaan naar hun familiefeest (zonder dat er van enig contact sprake was). Je zult maar een mzungu zijn, je blijft bijzonderheid.....

2 opmerkingen:

  1. Lieve Jacky,
    Je bent ook bijzonder! Fijn dat dat in Uganda ook opvalt. Je bent lekker bezig hoor. Kun je wel vakantie vieren met Marleen? Ze gaan je vast missen. Liefs van Len

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je daarop afgestapt ben.Dat durf je wel en jezelf presenteren met of zonder camera. De laatste is, volgens mij, altijd wel binnen handbereik.
    Wat zien ze er weer prachtig uit. Heb je zelf ook al zo mooie jurk aangeschaft(tweedehands mag ook wel)Grapje.
    Veel plezier met Marleen daar.
    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen