donderdag 14 oktober 2010

Boodschappen doen

Stel je eens voor:
Na afloop van een werkdag, ga je nog even boodschappen doen bij de supermarkt en de markt. Je koopt o.a. vers fruit, zoals een ananas, appels, papaya en groenten. En twee liter water in flessen, sap, macaroni enz. Zoals gewoonlijk stap je voor de terugweg naar huis met je huisgenoot, die ook twee volle tassen heeft, op 1 boda. Met z’n drieen tuf je gezellig weg. Helaas is de benzine bijna op en moet er bijgetankt. Bij twee achtereen volgende tankstations blijkt de benzine op. Je raakt steeds verder van de route en de vraag is of je met het beetje benzine dat nog rest het derde tankstation nog wel haalt. De chauffeur blijft vrolijk. Na deze lange omweg, weet hij perfect allerlei binnenweggetjes te vinden, die de verloren tijd moet inhalen. Deze shortcuts bevatten nog meer kuilen en hobbels dan we al gewend zijn. Maar zo met zn drieen dicht opeen gepakt, glij je zomaar niet van zo’n buikschuiver af. Voor het laatste stuk worden alle pk’s ingezet om te blijven rijden op de steile helling van de heuvel. De chauffeur blijft lachen en roept nog even achterom dat wij zo stil zijn. Een plek voor een conversatie vind ik het niet echt, maar na een verblijf van een week in Uganda vind ik dit ook al weer de gewoonste zaak van de wereld. Wel aan de linkerkant afstappen, om niet in aanraking te komen met de loeihete knalpijp. In het guesthouse ben ik niet de enige die met een flinke tatoe aan de binnenkant van het rechterbeen rondloopt.

5 opmerkingen:

  1. Ha Jac, elke dag kijk ik even....en nu staat er weer van alles geschreven. Boeiend om te lezen joh! En zoals ik het begrijp is er best wel wat te doen voor je...als de techniek het tenminste niet te vaak laat afweten. En wij zetten onze oude computers gewoon bij het grof vuil...voelt dan best wel gek. Veel liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je maakt echt van alles mee...doet de tatoo pijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Karin, tja, zo'n tatoe. Er kwam eerst een grote blaas op, jazzes, echt een naar gezicht. Pijn deed het niet echt en nu is het gewoon een grote rode plek. En iedereen weet waar dat door komt, ha ha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Mag, weet je wat het stomme is.....2e hands computers mogen niet meer ingevoerd worden in Afrika. Dat komt omdat men niet de herhaling wil van de koelkasten in de jaren zeventig. Toen werden er miljoenen 2e handsen verscheept en nu zit Afrika met de puinhoop van al dat spul. Er is hier totaal geen reclycling en alles wordt gewoon gedumpt.

    BeantwoordenVerwijderen